Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Районна прокуратура – Монтана ръководи разследване на грабеж

  15.12.2022 17:33
Районна прокуратура – Монтана ръководи разследване на грабеж

Районна прокуратура – Монтана ръководи разследване на грабеж над мъж в с. Септемврийци

Районна прокуратура – Монтана ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършен грабеж над 59-годишния С.С. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

През нощта на 13.12.2022 г. в с. Септемврийци, област Монтана, С.С. бил нападнат в дома си. На пострадалия били нанесени многобройни удари с юмруци и с лопата в областта на главата, наранявания с ножица по ръцете и отправени заплахи. При грабежа му била отнета парична сума в размер на 650 лева.

В хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания, снето е сведение от пострадалия, който понастоящем е в болнично заведение.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на РУ на МВР в гр. Лом извършителите на престъплението са установени – Л. С. (на 45 години), Н. Н. (на 27 години) и Я. В. (на 31 години).

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати