Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Празнична програма на Симфониета-Враца със “Солистите на оркестъра”

  06.12.2022 14:57
Празнична програма на Симфониета-Враца със “Солистите на оркестъра”

Празничната програма на Симфониета-Враца продължава със “Солистите на оркестъра” на 9-ти декември в градската зала

Коледното настроение се пренася в градската зала на 9-ти декември от 19.00 ч. с европейска класика, барок и романтизъм в изпълнение на „Солистите на оркестъра“ и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

 Симфониета-Враца продължава традицията на Младежкия музикален форум, в неговото XXXVI-то издание, като представя талантливите си млади солисти, развили уменията си с именити музикални школи и преподаватели, у нас и по света, в концерта „Солистите на оркестъра“ на 9-ти декември от 19.00ч.

 В програмата ще чуем: А.Вивалди – Концерт за два тромпета и орк., RV 537 и Камерен концерт RV 103 за флейта, обой, фагот и струнен орестър;
Ф. Менделсон – 2 концертни пиеси за 2 кларинета и оркестър, оп. 113 & 114; В. А. Моцарт – Симфония концертанте за духов квартет и оркестър, KV 297b

 Участват солистите: Елеонора Цветанова (флейта), Йоан Кьосев (обой), Георги Христов (кларинет), Родолф Баха (кларинет), Цветомир Коцев (кларинет), Христо Захариев (фагот), Кара Уотсън (валдхорна), Доналд Крийч (тромпет), Георги Стойков (тромпет).       

Билетите са в продажба в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. На касата ще получите информация за *Коледната томбола* с награди, за абонаментните карти на Симфониета-Враца със запазено място в залата, и още изненади.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати