Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

20 доброволци от ПГТР-Враца в център „Книгини“

  05.12.2022 18:59
20 доброволци от ПГТР-Враца в център „Книгини“

В Международния ден на доброволчеството, доброволчески отряд от ПГТР-Враца се включи в дейности на сдружение „Книгини“. 20 ученици от Ученическия съвет на ПГТР-Враца заедно с училищния психолог Стела Иванчовска-Тарльовска сортираха и описваха книги в център „Книгини“ в първото българско село на книгата – с. Челопек.

„Днес отново сме тук с по-голяма сила и дух за доброволчество. Доказахте ни за пореден път, че сте невероятни хора с добри сърца“, споделиха доброволците и благодариха, че отново се чувстват съпричастни към мисията на сдружението.

Кулминация на посещението им в център „Книгини“ бе създадената от тях елха от книги. Арт инсталацията се намира във фоайето на центъра.

Също така имаха възможността да се насладят на първия по рода си в България филм във виртуална реалност, създаден в изпълнение на родолюбивата мисия на сдружение „Книгини“, пренасяйки се на емблематични природни забележителности във Врачански регион. От сдружението уточниха, че към момента тече кампанията им за създаване на надграждащ VR филм за културно-историческото наследство на Северозапада.

От сдружение „Книгини“ приветстват инициативността на учениците. „Щастливи сме, че партньорството ни се утвърждава. Пожелаваме им да продължават да се развиват като личности в редица доброволчески инициативи.“

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати