Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Жаклин Таракчи спечели 9-ия сезон на "Гласът на България"

  04.12.2022 23:39
Жаклин Таракчи спечели 9-ия сезон на \

В неделя вечерта финалистите Жаклин Таракчи, Соня Михайлова, Десислава Латинова, Калоян Николов, Виктор Стамболов и Александър Петров излязоха на сцената, за да се борят за титлата „Глас на България“.

Те бяха подкрепени от шест големи български музикални звезди в лицето на Маргарита Хранова, Меди, Поли Генова, Кристиян Костов, Михаела Филева и Jeremy?.

На финалния етап публиката избра да останат Жаклин Таракчи от отбора на DARA и Калоян Николов от отбора на Любо Киров. Двамата изпълниха по една песен и призоваха зрителите да гласуват за тях, но най-много гласове събра Жаклин и така тя е новият глас на България.

Жаклин спечели вота с изпълнение на “Повей, ветре” на безсмъртната Паша Христова. Тя е на 18 години и е от София. Занимава се с музика. Майка ѝ е българка, баща ѝ е арменец, има сестра.

“Мечта ми е да погледна след няколко години назад във времето и да видя, че съм създала изкуство, което да лекува души”, споделя Жаклин.

На 12-годишна възраст Жаклин участва в друг популярен формат – “България търси талант”. Тогава тя си спечелва прозвището “детето-чудо” и се класира на трето място на финала. Впечатлява самата Лара Фабиан и се запознава лично със звездата в Румъния.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати