Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване

  25.11.2022 22:40
Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване

С тържествена церемония и връчване на традиционните награди на 10-те най-добри спортисти, Спортно училище „Св. Климент Охридски“ отбеляза своята 45-та годишнина.

Гост на събитието бе заместник-кметът Александър Владимиров, който поднесе поздравителен адрес от кмета на Община Враца Калин Каменов към директора, учителите, треньорите и учениците. „Огромно благодаря за това, което правите и усилията, които полагате за да превръщате тези деца в стойностни хора и успешни спортисти“, заяви в словото си Александър Владимиров.

Приветствие отправи и началникът на РУО Лорета Колева, която подчерта значението на училището за развитието на образованието и спорта в нашия град.

Директорът на училището Даниела Велкова обяви, че днешният ден е голям празник и доказателство за ценния принос за утвърждаването на СУ „Св. Климент Охридски“, като едно от елитните спортни училища в страната. По традиция, бяха връчени награди на 10-те най-добри спортисти на училището.

Тази година призове получиха:

Антонио Христов – борба;

Христо Валентинов – борба

Християн Иванов – борба;

Димитър Георгиев – борба;

Калоян Иванов – борба;

Мартин Митков – лека атлетика;

Иван Костов – борба;

Михаела Миткова – лека атлетика;

Любомир Илиев – лека атлетика;

Митко Ангелов – стрелба.

Ръководството на училището раздаде и индивидуални награди в различните спортове.

На събитието присъстваха още: заместник областният управител Милчо Стефанов, експертът към Министерство на младежта и спорта Мария Георгиева, бившият директор на училището Ботка Савова, бивши и настоящи възпитаници на училището, треньори и родители.

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати