Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Първия шосеен пробег „MT 10K MEZDRA 2022“

  22.11.2022 15:50
Първия шосеен пробег „MT 10K MEZDRA 2022“

Този уикенд Мездра ще бъде домакин на Първия шосеен пробег „MT 10K MEZDRA 2022“

На 26 ноември 2022 г. (събота) в гр. Мездра ще се проведе Първият шосеен пробег „MT 10K MEZDRA 2022“. Организатори на спортната проява са СКЛА „Митко Ценов Рънинг Тийм“ и Община Мездра, а водещ - журналистът от спортната редакция на bTV Новините Илия Илиев.

Целта на състезанието е да се популяризира бягането на 10 км на шосе в България, да бъдат излъчени първите шампиони в шосейния пробег и да се даде възможност на всеки състезател да запише своето най-добро време на 10 км.

Съгласно наредбата за провеждане на шосейния пробег, участниците в него ще бъдат разделени в две категории - мъже и жени, като до участие се допускат само състезатели над 16-годишна възраст. Те ще се съревновават на дистанция от 10 км, със старт-финал на паркинга пред Хотел „Родина“.

Дистанцията включва 5 обиколки, всяка с дължина 2 000 м. Трасето е с маршрут:

• старт - на паркинга пред Хотел „Родина“,

• по ул. „Христо Ботев“ (от кръстовището с ул. „П. Р. Славейков“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов“),

• по ул. „Любен Каравелов“ (от кръстовището с ул. „Христо Ботев“, през площад „Македония“ до кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий“),

• по ул. „Св. св. Кирил и Методий“ (от кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ до кръстовището с ул. „Александър Стамболийски“ при бензиностанция „Петрол“),

• по ул. „Александър Стамболийски“ (от кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий“, покрай „ВиК“-а до кръстовището с ул. „Христо Ботев“),

• по ул. „Христо Ботев“ (от кръстовището с ул. „Александър Стамболийски“ до кръстовището с ул. „П. Р. Славейков“), 

• финал - на паркинга пред Хотел „Родина“.

Класиралите се на първите шест места при мъжете и жените ще получат парични награди, а първите трима в двете категории - и медали. Общият награден фонд на състезанието е 2 500 лв.

Стартът при мъжете е в 13:00 часа в събота, а при жените - в 14:15 часа. Награждаването на призьорите ще стане веднага след приключване на състезанието-.

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати