Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Община Враца се включи в благотворителна кампания

  21.11.2022 14:21
Община Враца се включи в благотворителна кампания

Община Враца се включи в благотворителната кампания „Осиновете врачанско семейство“

По традиция, в Деня на Християнското семейство, 21 ноември, бе дадено началото на благотворителната кампания „Осиновете врачанско семейство.

Инициативата откри кметът на Община Враца Калин Каменов. „Поздравявам организаторите, които вече 20 години, в навечерието на коледните и новогодишни празници, подкрепят семейства от Враца. Вярата е онази, която ни обединява, независимо от нашите различия. Затова, приветствам инициативата и вярвам, че тя дарява с обич и добро, и ни помага да повярваме, че винаги има хора, които се грижат за онези, които са в трудно положение“, заяви в словото си Каменов и благодари на всички дарители. Градоначалникът ще зарадва с коледни подаръци момче на 5 години. В инициативата се включват и заместник-кметовете и секретарят на Община Враца.

Поздрав към присъстващите отправи председателят на УС на ДНТ Враца Евелина Васкова, която приветства по повод 20-та годишнина от създаването на кампанията и областният управител Георги Митов.

Тази година СНЦ „Дом на науката и техниката“ присъди приз „Дарител на годината“, който бе връчен от кмета Калин Каменов на адвоката Ивац Митов. По време на церемонията, бе дадена и награда „Инженер на годината“. Отличието връчи областният управител Георги Митов на Емил Иванов.

На събитието присъстваха народните представители Петя Аврамова и Мартин Харизанов, общински съветници, директори на институции и организации, граждани.

„Осиновете врачанско семейство“ е инициатива, която води началото си от 2003 г. и е създадена по идея на Джошуа Уенз – доброволец от Корпуса на мира в Дома на науката и техниката във Враца.

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати