Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Eднопосочно движение по пет улици в Мездра

  21.11.2022 12:48
Eднопосочно движение по пет улици в Мездра

От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства по пет улици в гр. Мездра

С цел намаляване на конфликтните ситуации при шофиране в градски условия и осигуряване на допълнителни паркоместа, считано от 30 ноември 2022 г. (сряда), се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства (ППС) в определени участъци по следните улици от второстепенната улична мрежа в централната градска част на гр. Мездра:

✓ Еднопосочни улици с посочност на движението запад-изток:

• ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в участъка от ул. „П. Р. Славейков“ до ул. „Динко Петров“,

• ул. „Родопи“,

• ул. „Христо Ботев“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „Любен Каравелов“;

✓ Еднопосочни улици с посочност на движението изток-запад:

• ул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „П. Р. Славейков“,

• ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „П. Р. Славейков“.

Новата организация на движението по горепосочените улици ще бъде обозначена със съответната вертикална сигнализация - пътни знаци.

Запазва се досегашната еднопосочност на движението на ППС по:

• ул. „Александър Стамболийски“ в участъка от ул. „Янко Сакъзов“ до ул. „Св. св. Кирил и Методий“, с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата;

• ул. „Христо Ботев“ в участъка от подхода към Автогара Мездра до служебния паркинг пред Община Мездра, с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата.

Като следващ етап от облекчаването на пътния трафик в гр. Мездра се предвижда въвеждане на еднопосочно движение по още три улици:

• ул. „Иван Вазов“ с посочност на движението север-юг,

• ул. „Св. Патриарх Евтимий“ в участъка от ул. „Янко Сакъзов“ до Гробищния парк с посочност на движението изток-запад,

• ул. „Александър Стамболийски“ в участъка от ул. „Петко Каравелов“ до ул. „Янко Сакъзов“ с посочност на движението запад-изток.

Еднопосочното движение на ППС в определени участъци от градската улична мрежа се въвежда в съответствие с новия Генерален план за организация на движението в гр. Мездра, разработен от Община Мездра съвместно с представители на съответните компетентни органи - Сектор „Пътна полиция“ при Районно управление „Полиция“ - Мездра, Областно пътно управление - Враца, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Мездра и Регионална здравна инспекция - Враца.