Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Областният управител посети врачанското военно поделение

  18.11.2022 15:46
Областният управител посети врачанското военно поделение

Областният управител Георги Митов посети врачанското военно поделение в деня на отворените врати

По повод тържественото отбелязване на 19-ти ноември – празник на Сухопътните войски, Военното Формирование 54 990- Враца проведе „Ден на отворените врати“.

     Областният управител Георги Митов разгледа въоръжение, бойна техника и войсково оборудване, които бяха изложени на статичен показ. За днешното събитие са изложени образци на голяма част от наличното въоръжение в поделението, сподели командирът на Военното Формирование подполковник Симеон Гаджев.

     Военнослужещи, демонстрираха бойните способности на видовете въоръжение и бойна техника. Събитието продължи с динамичен показ и демонстриране на действия от състав на пеши патрул, който в хода на изпълнение на задачата попадна на засада и демонстрира действия по отразяване на засадата, неутрализиране на противника, извличане и евакуация на ранен боец.

     Денят на отворените врати предизвика интерес и сред присъстващите ученици, които имаха възможност да видят противотанков управляем реактивен комплекс, учебен преносим зенитно-ракетен комплекс  „Стрела – 2М“, армейски снайпер „Хеклер и Кох“,  многоцелеви бронетранспортьор и др.

     Инициативата на Врачанското военно поделение има важна роля не само за патриотичното възпитание на младите българи, но и за мотивирането им да поемат по пътя на военната професия като офицери, сержанти и войници от славната българска армия.