Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Kaufland дарява 30 лаптопа на младежи без родители

  16.11.2022 15:47
Kaufland дарява 30 лаптопа на младежи без родители

Компанията подкрепи стипендиантската програма "Готови за успех"

 Kaufland България дари 30 лаптопа на стипендиантите на програма „Готови за успех“, организирана от фондация „BCause“. Програмата подпомага образованието на студенти и ученици в гимназиален курс с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители. През 2022 г. стипендиантите на програмата са 117 младежи от цялата страна. Общата стойност на подсигуреното изцяло от дарители финансиране е 233 600 лева.

„Вратите на Kaufland България са винаги широко отворени за младите хора. Вярваме, че успешното бъдеще принадлежи на такива като вас – трудолюбиви, амбициозни, с много енергия и идеи. Убедени сме, че всеки, който има желание да се развива, трябва да получи своя шанс и затова за нас е чест да бъдем част от тазгодишната церемония, подпомагайки образованието на младежите“, каза мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в Kaufland България Кремена Георгиева по време на събитието, на което бяха отличени стипендиантите. Тя връчи на двама от тях грамоти и пожела успех на всички участници в програмата.

"Благодарим на дарителите на "Готови за успех", които въпреки сложните времена на кризи,  вече 17-а поредна година застават до младежите от програмата. Вярваме, че има смисъл да подкрепяш образованието, защото подкрепата в образованието е подкрепа за бъдещето“, каза Веселина Йорданова от фондация „BCause“, която е координатор на програмата.

За 17 години, откакто се реализира „Готови за успех“, са набавени общо 1755 годишни стипендии на стойност 2 533 500 лева. Едногодишната студентска стипендия за бакалаври е 2500 лева, а ученическата е 1000 лева. Водещ критерий при определянето на стипендиантите е успехът на кандидатите. „Младежите получават подкрепа не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни“, коментират избора си от фондация „BCause“.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати