Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Среща с треньори от школата на „Реал Мадрид“

  15.11.2022 19:42
Среща с треньори от школата на „Реал Мадрид“

Кметът на Видин се срещна с треньори от школата на „Реал Мадрид“

Д-р Цветан Ценков посрещна в Общината Адриан Силия и Гилермо Новея, треньори във Фондация „Реал Мадрид“, към която през 2016 година във Видин бе създадено спортно-социално училище. В срещата участваха заместник-кметът Борислава Борисова, координаторът на проекта на „Реал Мадрид“ за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков.

Видинският кмет поздрави гостите с добре дошли в старопрестолния ни град и им поднесе подаръци. „Радвам се, че точно Видин е избран да стане част от прекрасната идея за създаване към „Реал Мадрид“ на организация, която да подкрепя децата в риск. Община Видин подпомага, с каквото е по силите ни, тази инициатива“, каза д-р Ценков. Той приветства проекта на Фондацията, като отбеляза, че е важно общите усилия да бъдат насочени към ангажиране на децата от уязвими и малцинствени групи в спортни дейности. Кметът посочи още, че развитието на детско-юношеския спорт е приоритет за Общината и изрази надежда, че това ще е основа за бъдещи значими спортни постижения както във футбола, така и в други спортове.

Адриан Силия благодари на кмета за топлия пример. Той връчи на д-р Ценков почетен плакет на „Реал Мадрид“. Испанският треньор изказа признателност за подкрепата на Община Видин за спортно-социалното училище и за предоставената спортна база, в която то осъществява своята дейност. „За нас от Фондация „Реал Мадрид“ това е едно чудесно сътрудничество и се надяваме то да продължи и в бъдеще“, каза испанският треньор.

Със съдействието на Община Видин, от 14 до 18 ноември специалистите от школата на „Реал Мадрид“ провеждат обучение на видински треньори. Светослав Петков обясни, че в момента в проекта са включени над 60 деца, като стремежът на екипа е в рамките на следващата една година техният брой да се увеличи поне двойно. „Точно за тази цел са тук нашите колеги – да ни обучават, за да може повече треньори да се включат и да обхванем по-голяма група деца“, уточни Петков. Той благодари на Община Видин, в лицето на кмета д-р Ценков и заместник-кмета Борисова, че са партньор на инициативата и съдействат за осигуряване на необходимите за функционирането на спортно-социалното училище условия, които ще станат още по-добри след завършването на ремонта на закритата лекоатлетическа писта.

Една от дискутираните по време на срещата теми бе Видин да е домакин на някое от следващите издания на международния турнир „Копа Алма“, който Фондацията организира. Адриан Силия и Гилермо Новея поеха ангажимент, че идеята за домакинството ще бъде внимателно обсъдена. Кметът д-р Ценков също така поиска подкрепата на представителите на „Реал Мадрид“ във връзка с реализация на плановете за реновиране на градския стадион „Георги Бенковски“.

15.11.2022

 

 

 

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати