Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Симфониета-Враца посреща блестящи солисти от Виена

  15.11.2022 15:30
Симфониета-Враца посреща блестящи солисти от Виена

Симфониета-Враца посреща блестящи солисти от Виена в концерта „Космополити“ на 17-ти ноемврr от 19.00 часа

С предстоящия концерт в четвъртък от 19.00 ч. в градската зала, симфоничният оркестър на Враца отново посреща на своята сцена изявен концертмайстор от Европа. Световната цигуларка Анне Нагл, концертмайстор на прочутата  „Фолксопер Виена“ се завръща във Враца, в навечерието на коледния сезон, с впечатляващо изпълнение на В. А. Моцарт – Концерт за цигулка и оркестър № 3, KV 216; А.

За втори път, от своята 16-годишна възраст насам, във Враца на 17-ти ноември гостува и блестящата българска пианистка Биляна Цинликова, която живее и работи в Австрия. Когато е била ученичка в Музикалното училище в Плевен, пианистката е гостувала като солист на Врачанския оркестър. Завръщането и след години на бляскяво кариерно развитие, на солист и преподавател в чужбина, ще имаме възможност да чуем в концерта "Космополити" на 17.11 от 19.00ч. в изпълнение на Концерт за пиано от А. Дворжак.

Програмата на концерта „Космополити“ включва и съвместно изпълнение на блестящите гостуващи солисти и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов в Концерта за пиано и цигулка от Й. Хумел.

Билети, абонаментни карти и книжки с програмата на Симфониета-Враца до края на годината, можете да закупите в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. 

 

 

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати