Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Kaufland България разраства дуалното си обучение в нови четири града

  15.11.2022 15:04
Kaufland България разраства дуалното си обучение в нови четири града

Програмата помага на ученици да придобиват лични и професионални умения

Kaufland България разширява програмата си за дуално обучение в нови 4 града в страната – Плевен, Русе, Велико Търново и Пловдив. Тя е насочена към ученици от 11 и 12 клас и цели да ги подпомогне в придобиването на лични и професионални умения в реална работна среда. До момента 41 ученици са завършили обучението си по дуална форма в Kaufland. Те са от Национална финансово-стопанска гимназия в София, Професионална гимназия по икономика в Перник и Търговска Гимназия „Георги С. Раковски“ във Варна. От своя страна компанията е обучила и близо 40 свои служители, които отговарят за въвеждане на младежите в работата, разпределение на ежедневните задачи в работни графици и оценяване на представянето им.

Програмата за дуално обучение на ритейлъра е свързана с ключовата й роля за кариерното развитие на младите хора в страната. Поради големия успех и нарастващия интерес към обучението, Kaufland България разшири списъка с училища в страната и вече има подписани договори с нови учебни заведения, сред които са Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект" в Плевен, Професионална гимназия по икономика и управление „Елис Канети“ в Русе, Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново, 97 СУ Братя Миладинови в София. Като част от програмата, през настоящата учебна година 2022 – 2023 г. и професионалната гимназия по електротехника и електроника в гр. Пловдив прие своя първи випуск от 20 младежа за обучение в дуална форма.

„За нас тази програма е от особена важност, защото като един от най-големите работодатели в България наша мисия и дълг е да подпомагаме най-младото поколение с изграждане на работни навици и умения и да осигурим мост между образованието и реалната бизнес среда. Програмата е структурирана така, че да предостави практически знания и умения на най-големите ученици, а това ще им помогне да увеличат шансовете си като бъдещи квалифицирани специалисти на пазара на труда. Освен това, избирайки Kaufland като партньор по проекта, ще имат възможност да опознаят отблизо процесите в един от най-динамичните сектори на икономиката – модерната търговия, в който компания ни е лидер“, подчерта Цветелина Георгиева, старши мениджър Обучение и развитие в Kaufland България.

Сред останалите дейности, които Kaufland България развива в помощ на младите специалисти у нас, е осигуряването на практикантска програма за ученици. От 2017 г. насам през нея ежегодно преминават между 70 и 100 зрелостници. Преди броени дни приключи и кандидатстването за първото издание на „Стипендиантска програма 2022-2023 г.“, насочена към студенти в 3-ти и 4-ти курс. През настоящата година компанията реализира още програмата си „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“ – програма, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“.

Повече за програмите за кариерно развитие на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати