Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Наложено наказание за неизпълнение на съдебна заповед

  15.11.2022 14:58
Наложено наказание за неизпълнение на съдебна заповед

Обвиняем за неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашното насилие в монтанското село Василовци е с наложено наказание

Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, приключи делото срещу В.Ш. (на 48 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

С постановена съдебна заповед за незабавна защита по Закона за защита срещу домашното насилие обвиняемият В.Ш. бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си С.Ш.

На 15.10.2022 г. мъжът нарушил постановените със съдебен акт мерки. Приближил я в дома й в с. Василовци на разстояние по-малко от 20 метра и хвърлил камък по прозорец на къщата.

Два дни по-късно обвиняемият отново го направил, като прескочил оградата на двора на жилището на С.Ш., отправил обиди към нея, заплашвал я.

По случая е било образувано досъдебно производство за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие.

Извършителят на престъпното деяние се е признал за виновен. Между защитата му и Районна прокуратура - Монтана е било сключено споразумение, което съдът е одобрил.

С определение на съда на обвиняемия В.Ш. е наложено наказание „пробация“ за срок от 6 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител.

Съдебният акт има последиците на влязла в сила присъда.

               

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати