Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Видинският театър с премиера на постановката „Езоп“

  14.11.2022 22:36
Видинският театър с премиера на постановката „Езоп“

Общинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ представи тази вечер пред видинска публика новото заглавие в своя репертоар – спектакъла „Езоп“ на драматурга Гилерме Фигерейду. Пред зрителите в залата, сред които бяха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Цветомира Илиева, актьорите разказаха една история, в която се преплитат вечните теми за свободата, любовта, предателството. Със своите непреходни послания пиесата, известна още под името „Лисицата и гроздето“ и донесла световна слава на своя автор, звучи не по-малко актуално и днес.

Сюжетът „оживя“ на сцена благодарение на чудесната игра на актьорския състав, включващ както познати за почитателите на театъра имена, така и нови попълнения. В ролята на Ксант зрителите видяха Красимир Рангелов, в тази на неговия роб Езоп се превъплъти Иван Рангелов. Участваха още младата актриса Велина Колева, която изпълни ролята на Клея; Фиданка Рангелова влезе в образа на Мелита; Николай Янев – на Агностос, Бисер Маринов – на Етиопеца. Режисьор на постановката е Гълъб Бочуков, сценограф – Николай Нинов, художественото изпълнение е на Богдан Гешев.

В знак на благодарност за положените от екипа усилия, цветя бяха поднесени от Община Видин и още много институции и организации.

Спектакълът „Езоп“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.        

14.11.2022

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати