Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Мая Манолова поиска помилване на Иванчева

  10.11.2022 17:48
Мая Манолова поиска помилване на Иванчева

"Ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева" написва председателят на Изправи се България Мая Манолова във фейсбук страницата си.

Според нея присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е прекомерна и несправедлива. "Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след показен арест, вериги и години по затворите."
Според бившия омбудсман 5 години след ареста е време за солидарност, защото Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято съдба сега остава под въпрос, тя е понесла отговорност и няма да извърши престъпление, а присъдата е несправедливо сурова. Освен това тя посочи, че като обществен защитник е посещавала затвора в Сливен, където е била свидетел на лошите условия.

Ето текста на Манолова във Фейсбук:

„Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е прекомерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след показен арест, вериги и години по затворите.

5 години след ареста обаче е време за солидарност. Десислава Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято съдба сега остава под въпрос. За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши престъпление, а присъдата е несправедливо сурова. Като омбудсман съм посещавала затвора в Сливен и мога да потвърдя за лошите условия там.

Затова ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева.”

 
 

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати