Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Водач на мотоциклет е с мярка за неотклонение „задържане под стража"

  08.11.2022 15:31
Водач на мотоциклет е с мярка за неотклонение „задържане под стража\

Водач на мотоциклет е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за шофиране без книжка нерегистрирано превозно средство в гр. Лом

По искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.З. (на 27 години), привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 343в, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 04.11.2022 г. К.З. е бил спрян за проверка при управление на мотоциклет в гр. Лом. В хода й е било установено, че водачът няма шофьорска книжка. За същото деяние вече му е било наложено административно наказание с постановление на началник-сектор на РУ на гр. Лом, влязло в законна сила на 06.10.2022 г. К.З. е криминално проявен и е многократно осъждан.

Съдът е приел доводите на прокуратурата за това, че е налице изключително висока степен на обществена опасност на обвиняемия, както и от укриването му от правосъдието или извършването на престъпление. Взетата спрямо К.З. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Монтана.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати