Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Над 20 000 лв. събра Kaufland в подкрепа на БЧК

  01.11.2022 22:11
Над 20 000 лв. събра Kaufland в подкрепа на БЧК

Над 20 000 лв. бяха събрани от клиентите на Kaufland в подкрепа на БЧК. Благодарение на средствата 1 642 деца в неравностойно положение ще получат топъл обяд в училище

За 13-а поредна година Kaufland подкрепи програма „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК), която приключи с равносметка от събрани над 20 000 лева. Благодарение на дарените средства, от 1 декември 1 642 деца  в неравностойно положение от 21 области в страната ще получават безплатен обяд в училище.

Клиентите на Kaufland в цялата страна имаха възможност да помогнат на дете в нужда, като дарят за „Топъл обяд“ в дарителски кутии, разположени в хипермаркетите в цялата страна. Най-много дарения бяха събрани от посетители на веригата в София и Плевен, следвани от Видин и Пловдив.

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 460 хиляди лева. Веригата е сред дългогодишните партньори на БЧК, а „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на организацията и се осъществява вече 19 поредни години.

С набраните средства за „Топъл обяд“ всяка учебна година БЧК осигурява безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца от уязвимите групи осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. От началото на програмата до момента са осигурени приблизително 2 милиона безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати