Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение

  31.10.2022 18:07
Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение

Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, обвинен в нанасяне на средни телесни повреди

Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо обвиняемия Т. Т. е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Срещу него е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца за това, че на 19.10.2022 г. във врачанско село, чрез нанасяне на удари с дървен прът в областта на главата в ляво, е причинил на И. И. от същото село средни телесни повреди, изразяващи се в импресионно счупване на лява теменна кост с надлежаща разкъсно-контузна рана, което увреждане му е причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота, с оздравителен период около 2-3 месеца при липса на усложнения и нормален оздравителен процес - престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години.

С определението си Врачанският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Т. Т., като прие, че са налице всички предпоставки за това. Продължава да е налице обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към вмененото му престъпление. Съдът прие, че не съществува опасност той да се укрие, но е налице втората кумулативна предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – опасността Т. Т. да извърши престъпление.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

 

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати