Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Kaufland България ще обучава ученици в предприемачество

  21.10.2022 17:32
Kaufland България ще обучава ученици в предприемачество

Ритейлърът ще се включи в инициативата „Учебна компания“ нa Junior Achievement

Kaufland България е партньор в тазгодишното издание на програмата „Учебна компания“ на Junior Achievement, която предизвиква ученици от цялата страна да развият предприемачески умения в три основни направления: STEAM, „Зелено предприемачество“ и „Високотехнологични решения за градове и общности“.

Членове от екипа на най-големия ритейлър у нас са избрани да станат ментори на част от кандидатите в програмата, като ги насърчават и им съдействат в процеса по разработването на собствените им проекти. Финалистите ще продължат представянето си на следващ етап, в среща с други отбори-финалисти от Европа.

В рамките на предстоящите четири месеца участниците в програмата ще сформират екипи и ще развият своите бизнес идеи в избрано от тях направление. Младежите имат възможността да се консултират и с техни преподавател или участници в програмата от предишни години.

Всички кандидати за участие в програмата, могат да го направят чрез Формата за регистрации на учебните компании за 2022-2023 г.

Kaufland България традиционно подкрепя инициативи и събития, насочени към професионалното и личностно менторство на младежи, прохождащи в кариерното си развитие. Компанията е традиционен партньор и на „Мениджър за един ден“ – друга разпознаваема инициатива на Junior Achievement, която през годините дава възможност за изграждане на мост между бизнеса и образователния сектор.

Програмата „Учебна компания“ е най-старата и утвърдена програма на Junior Achievement, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”, която миналата година привлече над 300,000 участника от цяла Европа. Програмата всяка година набира популярност и се актуализира спрямо новите тенденции в бизнеса, пазара на труда и обществото. В първата половина на месец октомври във Варна и София се състояха два иновационни лагера за генериране на идеи. На тях ученици от цялата страна се включиха в процеса по генериране на бизнес идеи. Темата беше „Високотехнологични решения за устойчиви градове и общности“. Повече за инициативата можете да прочетете тук: Начало | Програма "Учебна компания" (jabulgaria.org)

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати