Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
България

„Капачки за бъдеще“ ще се събират в Перник и Враца

  21.10.2022 16:51
„Капачки за бъдеще“ ще се събират в Перник и Враца

„Капачки за бъдеще“ ще се събират в Перник и Враца  на паркингите на Kaufland този уикенд. През октомври инициативата набира средства за детска неонатална линейка

Тази събота, 22 октомври, на паркинга на Kaufland в центъра на Перник ще се проведе събирателна акция в подкрепа на инициативата „Капачки за бъдеще“. На следващия ден, 23 октомври, пункт за предаване на капачки и кенчета ще бъде организиран и пред хипермаркета на веригата във Враца. От началото на октомври подобни акции се проведоха на паркингите на Kaufland във Видин, Кюстендил, Плевен и Търговище. Кампанията, доказала се като една от най-успешните дарителски инициативи у нас, продължава през целия месец. Целта й е да се наберат достатъчно средства за закупуването на животоспасяващи неонатални линейки, каквито в България не достигат.

Благодарение на „Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България. През октомври събирателните акции в различни градове на страната ще имат за цел да осигурят още средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от „Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата страна.

Всеки желаещ да допринесе за успеха на кампанията може да го направи като занесе своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета до избран от него пункт. Пълният им и актуален списък може да бъде намерен на страницата на „Капачки за бъдеще“ във Фейсбук, като до края на месеца пред хипермаркетите на Kaufland ще се проведат още две събирателни акции в подкрепа на каузата - в Благоевград (29 октомври) и в Петрич (30 октомври).

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати