Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Депутатите от 48-ото Народно събрание положиха клетва

  19.10.2022 17:23
 Депутатите от 48-ото Народно събрание положиха клетва

Вежди Рашидов, най-възрастният депутат в парламента официално откри новоизбраното 48-то Народно събрание.

Той апелира към новите 240 народни представители да мислят преди всяко свое действие. Народните представители се заклеха да спазват законите на страната.

 „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се,” гласи клетвата на депутатите.

Химнът на България изправи цялата зала на крака, последван от химна на Европейския съюз.

„Искрено се надявам 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност и ключът е именно във вас", заяви от парламентарната трибуна президентът Румен Радев в своето обръщение към народа и новоизбраното 48-то Народно събрание.

„Въпреки краткия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с надежди. Пред вас се открива възможността да оставите достойна следа в историята с проява на разум, на гражданска отговорност и воля в тези трудни за България и Европа времена“, обърна се Радев към депутатите. Нужен е разум, нужен е кураж, за да се състави правителство, което да поеме отговорност и да управлява във време на тежки изпитания", допълни държавният глава.
След това започнаха и изявленията на представителите на отделните парламентарни групи.

Без консенсус: В първия работен ден на 48-я парламент депутатите не избраха председател на Народното събрание, в четвъртък опитите продължават

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати