Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Европа

24 ученици от област Враца заминават на посещение в ЕП в Брюксел

  19.10.2022 15:58
24 ученици от област Враца заминават на посещение в ЕП в Брюксел

24 ученици от област Враца заминават на посещение в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков

Четири отбора от различни населени места във врачанска област достигнаха до финала на конкурса „Моята предприемаческа идея за област Враца“ и в периода 9-11 ноември ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Финалисти в надпреварата станаха учениците от отборите на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца, СУ „Никола Войводов“ – Враца, СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино и Ученически общински съвет – Враца.  

„Гордея се с вас. По нищо не отстъпвате на нито един ваш връстник в цяла Европа. Запомнете го. Имате нужда от самочувствие, защото имате толкова много постижения. Просто си повярвайте. Пътят, по който сте тръгнали, ще ви даде плодове.“ С тези думи евродепутатът Андрей Новаков се обърна към участниците в конкурса и им пожела да предадат опита, който ще почерпят от посещението си в европейската институция, сред своите връстници.

В конкурсната надпревара участие взеха още два отбора от СУ „Христо Ботев“ – град Оряхово и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Криводол. Тяхното участие и положен труд впечатли българския евродепутат, който им осигури допълнителен поощрителен механизъм – посещение в ЕП в началото на 2023 г.

Официалното събитие по представяне на предприемаческите идеи и награждаване на финалистите в конкурса „Моята предприемаческа идея за област Враца“ се проведе в Младежки дом – Враца пред жури в състав: Мирослав Петров, основател на Дигитален хъб – Враца, Първолета Николова, собственик и управител на застрахователен брокер, Мая Милова, изпълнителен директор на ТПП-Враца и инициатора на конкурса Андрей Новаков. Представените предприемачески идеи са в сферата на културата, селския туризъм, неформалното образование и обучение, цифровизацията.

Гости на събитието бяха Александър Владимиров, заместник-кмет на община Враца, Валя Берчева, кмет на община Мизия, Лорета Колева, началник на РУО – Враца, директори на институции, представители на учебни заведения, ученици, младши и старши посланици на ЕП, граждани.

Конкурсът е по инициатива на Новаков и цели насърчаването на предприемаческия дух сред младите хора в областта.

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати