Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  19.10.2022 15:47
 Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 18.10.2022г., в хода на специализирана полицейска операция  и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, в гр.Враца е установен лек автомобил, в който пътували двама мъже на гр.Враца. Едно от лицата изхвърлило от автомобила плик, в който имало канабис. В РУ Враца е задържан  20-годишен жител на гр.Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

На 18.10.2022г., в 15:40ч. в гр. Оряхово е спрян за проверка  лек автомобил управляван от 24-годишен жител на селото. Пробата  с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на метамфетамин. Водачът е задържан в РУ Оряхово. Образуван е бързо полицейско производство.

На 18.10.2022г., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Бяла Слатина, при проверка  в частен дом в село Буковец, са намерени  и иззети изсушени растения и  плик съдържащ канабис. По време на претърсването, в съседен двор е открито растение от рода на конопа. При опита на служителите за установяване на собственика на жилището, същия направил  опит да избяга изнасяйки зелени растения от рода на конопа.

Лицата са задържани за срок до 24ч. в РУ Бяла Слатина. Образувани  са досъдебни производства.

На 18.10.2022г., в частен имот в с.Търнава са установени  и иззети 16 куб.метра дърва за огрев, без документ доказващ произходът им. Образувано е бързо полицейско производство.

На 18.10.2022г.,  на територията на РУ-Козлодуй е проведена специализирана операция с цел контрол на пътното движение и намаляване на пътнотранспортният травматизъм. Съставени са 2 акта и 5 фиша по Закона за движение по пътищата.

На 18.10.2022г., около 17:40ч.  на кръстовище в гр. Враца катастрофирали  лек автомобил „БМВ“ и лек автомобил „Дачия“. Ранен е пътник от лекия автомобил „Дачия“. Причина за катастрофата - отнемане на предимство от страна на водача /23-годишен/ на лекия автомобил „БМВ“. Пробите за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

 

 

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати