Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Над 4 000 ученици от Враца се съревновават за приза „Екошампиони“

  18.10.2022 22:23
Над 4 000 ученици от Враца се съревновават за приза „Екошампиони“

Победител ще бъде училището с най-много еко уроци и най-голям брой събрани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Възпитаници на девет училища от Враца участват във второто издание на кампанията за разделно събиране и рециклиране „Екошампиони“.

До 16 ноември учениците трябва да съберат празни опаковки от пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета и да ги предадат в учебните заведения.

Голямата награда за победителя е изграждане на „Зона за еко-междучасие“ в училището, оборудвана с места за сядане и почивка, малка библиотека с книги и настолни игри, масичка и информационно табло.

В инициативата във Враца се включват ученици от: НУ "Св. Софроний Врачански", Спортно училище "Св. Климент Охридски", ППМГ "Акад. Иван Ценов", Средно училище "Отец Паисий", Професионална гимназия "Димитраки Хаджитошин", СУ "Никола Войводов", НУ "Иван Вазов", СУ "Васил Кънчов", СУ "Христо Ботев".

Основната цел на кампанията на ЕКОПАК България и Община Враца е изграждането на навици сред децата и семействата за изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло разделно в обособените цветни контейнери и по този начин да осигурят по-чиста градска среда.

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати