Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Партиите не стигнаха до общи решения след срещата в парламента

  17.10.2022 15:51
Партиите не стигнаха до общи решения след срещата в парламента

Партиите не стигнаха до общи решения след срещата в Народното събрание

 БСП инициира среща на парламентарно представените партии в 48-ото Народно събрание. Темите, които обсъждат бъдещите депутати, са държавният бюджет, пари, инфлация и доходи. На влизане в срещата лидерът на Левицата подчерта, че разговорите не са заявка за коалиция между БСП, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме Промяната", които взеха участие в нея.

„Не говорихме за мнозинства. Говорихме за това ако все пак не се стигне до съставяне на мнозинство, как да се направи бюджетът. Всички кризи искат мерки, а обезпечеността на мерките е с дефицити. Всички си казаха мнението, но нямаме общо решение", каза след срещата Йордан Цонев от ДПС.

Калина Константинова от „Продължаваме Промяната" също коментира разговорите. Тя заяви, че не е имало разговор за съставяне на кабинет. Темите са били свързани единствено с бюджета на страната, мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата. „Ние изложихме всички 16 мерки, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим", обяви тя.

Последни
Анкета
Харесват ли Ви изборните резултати за кметове и общински съветници?

Резултати