Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Никотинови дъвки - новата опасна мода сред учениците

  11.10.2022 16:49
Никотинови дъвки - новата опасна мода сред учениците

Нова опасна мода завладя учениците след разпространението на балоните с райски газ. Става въпрос за така наречените никотинови дъвки. За това алармира в своя Facebook профил председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 училище в столицата Диян Стаматов.

Той настоява да бъдат взети спешни мерки за ограничаване на продажбата на опасните дъвки сред децата.  

"Никотинови "дъвки" - новата опасна мода сред учениците", написа Стаматов в социалната мрежа. 

"Забранени за продажба за лица под 18 години. Въпреки това лесно достъпни за всеки ученик. Изглеждат като малки дъвки, но с вредно въздействие за всеки подрастващ. Децата не са виновни, че лесно им се продават", предупреждава Стаматов. 

 "След лятната вълна на "райския газ", новата "модна" тенденция е със същата опасна сила. В България навсякъде се продават без проблем цигари, електронни цигари, никотинови "дъвки" ...всичко. На деца и ученици, без никакъв контрол. Иначе е уж забранено!", пише Стаматов.

 "Къде е вината? Според мен на първо място в търговците, които за дребна печалба са способни на всичко. След това е в родителите, които дават парите. После не знаят за какво се ползват същите тези пари. Най-вероятно повечето от родителите дори не са чували за "новите никотинови дъвки". Това обаче не отнема тяхната отговорност и необходимост от сериозен домашен контрол. Но, понеже всичко се случва в и около училище, всеки би търсил вина и отговорност на училището. А знае ли някой, че реално училището нищо не може да направи! Нищо! По редица причини!", категоричен е той.

Източник - https://frognews.bg/

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати