Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин получава целево 3,5 млн. лв. за ремонт на бул. „Панония“

  06.10.2022 19:28
Община Видин получава целево 3,5 млн. лв. за ремонт на бул. „Панония“

Бул. „Панония“ във Видин ще придобие модерен европейски облик

Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. „Панония“. Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно.

Предвидените дейности включват цялостно преасфалтиране на булеварда. Освен това ще се поставят нови бордюри и ще се подмени настилката по тротоарите. Оградата, която в момента е поставена в разделителната зелена ивица, ще бъде подменена с нова. В крайната дясна лента в двете платна ще се обособят велоалеи. При ремонта ще се изградят и „джобове“ за автобусни спирки и за разполагане на контейнерите за битови отпадъци.

Обществената поръчка с предмет „Рехабилитация на бул. „Панония“ от ул. „Цар Иван Асен II“ до ул. „Гео Милев“ беше обявена на 9.09.2022 г. На 30.09.2022 г. изтече срокът за подаване на оферти от участниците. В момента комисия, назначена със заповед на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, разглежда получените оферти. Поръчката е на обща стойност 7 млн. лв. с ДДС, от които 50% са осигурени с решението на Министерски съвет за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране. Уверенията от държавата са, че на последващ етап ще бъде предоставена и другата половина от финансирането.

6.10.2022

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати