Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Панаир на спорта се провежда във Видин

  04.10.2022 18:48
Панаир на спорта се провежда във Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова официално откри спортната проява, чиято програма започна тази сутрин с турнир по волейбол за ученици до 7 клас в спортна зала „Фестивална“. Борисова приветства всички присъстващи от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име. Тя припомни, че от 4 до 7 октомври за трета поредна година Община Видин организира Панаира на спорта – една инициатива на Министерството на младежта и спорта и организация BeActive. „Общинското ръководство полага усилия за развитието на масовия спорт и днешното събитие е поредното доказателство за това. Нашата цел е децата и младежите да живеят активно и здравословно“, подчерта Борисова. Тя благодари на всички преподаватели по физическо възпитание и спорт, на директорите на училища, на треньорите и клубовете, както и на учениците, че подкрепят Панаира на спорта. И пожела на участниците здраве, висок спортен дух и воля за победа.

Програмата през четирите дни включва турнири по волейбол, баскетбол, футбол и лека атлетика. Отборите са разделени в две възрастови групи – до 7 клас и от 8 до 11 клас. Подбрани са именно тези четири спорта, тъй като те дават възможност за по-масово участие, обясни пред журналисти след края на официалното откриване директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов.

В последния ден на Панаира на спорта – 7 октомври, петък, подарък от Община Видин за участниците и за всички млади хора е концертът, който талантливата Михаела Маринова ще изнесе от 15:00 ч. на градския стадион „Георги Бенковски“. Преди това, от 14:00 ч., са организирани демонстрации на видински спортни клубове и ще се състои награждаване на участниците в турнирите. Всички присъстващи деца и младежи ще могат да се включат в томбола със страхотни награди.

4.10.2022

Последни
Анкета
Решихте ли за кого ще гласувате на местните избори на 29-ти октомври 2023 г.?

Резултати