Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Деян Войкин от “Продължаваме Промяната”: Ще работя за развитието на региона

  30.09.2022 13:04
Деян Войкин от “Продължаваме Промяната”: Ще работя за развитието на региона

Деян Войкин от “Продължаваме Промяната”: Бил съм на много красиви места по света, но се върнах да отглеждам детето си тук и ще работя за развитието на региона

Деян Войкин е кандидат за народен представител от “Продължаваме Промяната”. Магистър по “Политология, дипломация и национална сигурност” от Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”.. Професионалният път на Деян Войкин започва през 2010 г. в структурата на ГДИН, където работи до 2014 г. След няколко студентски бригади и преди завършване на университета започва работа в мулти-милионна международна компания, израства до експерт в сферата на продажби на Apple продукти. Занимава се професионално и с японска кухня. Областен координатор на “Продължаваме промяната” за Враца. Бакалавър е по “История и география” и магистър по “Политология, дипломация и национална сигурност” от Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”.

Споделяте, че сте се върнали да живеете във Враца, за да отглеждате детето  си тук. Защо?
- Защото това е моят роден край. Защото обичам Балкана. Защото Враца е град, който има нужда от хора, които ги е грижа за опазването и развитието на този наш дом. Бил съм на много места по света, наистина красиви места, но тук съм положил основите за развитието ми като човек и смятам, че тук ще бъде идеалното начало и за моето детенце.

Как решихте да се включите в проекта “Продължаваме Промяната”?
- Преди точно една година получих обаждане, беше късно вечерта, но пък от човек, който познавам отдавна и много се зарадвах, защото не се бяхме виждали и чували скоро. Обаждането беше от Деница Симеонова, която за втори път е водач на нашата листа. Поговорихме доста и чух неща, които ме накараха да се замисля за случващото се и за това, че е време да се изправим буквално срещу корумпирания политически елит. Колебания нямаше, взех  решението още преди края на разговора! Истината е, че аз бях готов за подобна битка. Магистър съм от Великотърновския университет по Политология, дипломация и национална сигурност и винаги съм имал интерес в тази посока, но нивото на политика, което се водеше до този момент в България, ме отблъскваше. Не беше това, в което бих участвал - схеми, кражби, мутри и политици от едно време на прехода. Осъзнах, че е време политиката да бъде водена от хора, които не са политически наследници и схемаджии, а хора с добри сърца и знания. Такива хора срещнах в “Продължаваме Промяната”!

Освен като доброволец в кампанията, сте работили съвместно и по проекта за Северозападен университет. Как стана това?
- Благодаря Ви за този въпрос, защото хората трябва да разберат, че това е важна тема и имаме нужда от подкрепа. В един обикновен разговор, буквално вечерта на парламентарните избори миналата година, с Кирил Кунгалов, с когото вече сме колеги, стигнахме до извода, че Северозападът има нужда от голям и престижен университет. Такъв, който да подготвя студентите за нуждите на местния бизнес.   Темата беше много сериозно обсъждана в екипа на Промяната. Организирахме работни срещи с представители на настоящите университетски филиали тук, с образователни експерти,  получихме одобрение и подкрепа от акад. Николай Денков и бившия премиер Кирил Петков. Дори създадохме гражданска организация с малка група активни хора от региона, която да се бори за подобни идеи, които ще помогнат да се развием като общество. Един университет ще гарантира на младите хора възможност на избор да учат, да работят, да се развиват и да създават семейства тук. Ако този проект бъде довършен адекватно, може да предизвика интерес и от студенти от други държави. Този проект ще бъде осъществен - въпрос на време и се надявам още в следващите четири години.

Какви ще бъдат Вашите приоритети в политиката?
- Да докажа, че политиката може да се води от хора с добри сърца, без жажда за власт и далавери, наистина го вярвам. Включвам се в това предизвикателство с основен приоритет Враца и регионът ни никога повече да не бъдат свързвани с всички негативни класации, които оглавяваме. Всички ние трябва да се борим за развитието на Северозапада и трябва да се научим на грижа за обществото.

Какви са очакванията Ви за резултати от предстоящите избори?
- Държавата е пропита от корупция и години наред слушаме празни обещания, които остават само предизборни. Това трябва да се промени и знам, че ние можем да се справим, но имаме нужда от подкрепа, за да го докажем. Вярвам, че ще получим доверието на избирателите, за да си довършим работата, която не може да чака още 30 години преход! Вярвам, че “Продължаваме Промяната” отново ще победи.

Гласувайте за „Продължаваме Промяната” с №9 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Деян Войкин по време на предизборната кампания 2022
Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати