Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Д-р Тодор Тодоров : Всички заслужаваме качествени медицински грижи

  27.09.2022 23:36
Д-р  Тодор Тодоров : Всички заслужаваме качествени медицински грижи

Д-р Тодор Тодоров от “Продължаваме Промяната”: Ще работим за адекватен брой болнични легла и медицински кадри спрямо нуждите на населението в региона

Д-р Тодор Тодоров е на 27 години, роден във Враца. Завършил е ППМГ “Акад. Иван Ценов” - Враца. Висшето си образование завършва в Медицински университет в София със специалност “Медицина”. В момента е специализант по хирургия и част от екипа на отделението по онкохирургия към КОЦ – Враца. Кандидат за народен представител от политическа партия “Продължаваме Промяната”.

- Защо решихте да се кандидатирате за народен представител ?
Като дете слушах, че живеем в годините на прехода - времето, в което трябва да започнем на чисто. Времето течеше, а продължавахме да чуваме същите думи. Смятам, че обществото се нуждае от млади хора с нов морал, ценности и амбиция да променят нещата за себе си и бъдещите поколения.

- Каква е Вашата кауза? За какво ще работите в кампанията?
Населението ни се нуждае от достъпни и качествени здравни услуги. Трябва да направим всичко възможно да върнем новозавършилите лекари, специалистите по здравни грижи и фармацевтите да работят в областта. Да им бъде дадена възможност за специализация на различни дисциплини и работа с техника на европейско ниво, за да се покрият нуждите на населението и стандартите в медицината. Разработването на скринингови програми за ранна диагностика на социално значими и онкологични заболявания са изключително важни.

- Какво постигна „Продължаваме Промяната“ в сектор „Здравеопазване“ по време на управлението си?
По време на краткото управление се направиха някои значими промени. Една част от тях бе новият КТД в сектор здравеопазване, който определи минамални възнаграждания на заетите. Върховният административен съд спря изпълнението на част от текстовете за повишаване на заплатите в болниците, но сега тече процес на обжалване. Въпреки всичко много лечебни заведения направиха корекции на договорите и увеличиха възнагражденията на персонала си. Спирането на кражбите и корупционните практики ще даде възможност на лечебните заведения да осигурят адекватно заплащане.
Правителството създаде и дружество за управление на въздушната спешна помощ, а в края на 2023 г. ще имаме и първия медицински хеликоптер на разположение на българските граждани. Изключително важна стъпка за намаляване на предотвратимата смъртност, реакция в първите минути, бързо транспортиране на болни, ранени, кръвни продукти и реакция при донорски ситуации. Започна се и процес по дигитализация в здравеопазването и създаване на електронно досие на пациента. Все малки, но важни стъпки в правилната посока, но е време за по-големите крачки и истинските реформи.

- Как виждате здравеопазването във Враца през следващите четири години?

Надявам се на адекватен брой болнични легла и медицински кадри спрямо нуждите на населението в региона. Възможност за повече профилактични прегледи и увеличаване на броя на изследванията за пациентите, финансирани от НЗОК. Всички заслужаваме качествени медицински грижи, материално осигурена болница, както и силна спешна помощ. Затова се надяваме избирателите да ни се доверят и да имаме възможност да си довършим работата.

Гласувайте за “Продължаваме Промяната” с № 9 машинно и в бюлетината и за д-р Тодор Тодоров с преференция 106. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати