Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

500 доброволци от TELUS изградиха кошери за 4 милиона пчели

  26.09.2022 17:49
500 доброволци от TELUS изградиха кошери за 4 милиона пчели

500 доброволци от TELUS International Bulgaria изградиха кошери за 4 милиона пчели. Компанията инвестира над 100 000 лв. в подкрепа  на каузата за опазване на пчелите

Отбелязвайки десетото юбилейно издание на най-голямата доброволческа инициатива на TELUS International Bulgaria - TELUS Дни на подкрепа, служители на компанията, техни приятели и семейства, журналисти и инфлуенсъри се превърнаха в пчелари за един ден. През целия ден 500 доброволци собственоръчно изработиха 60 кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали в помощ на 50 стартиращи пчелари от цялата страна. TELUS International Bulgaria дари и 10 електрически центрофуги за мед, които ще улеснят значително и ще увеличат до пет пъти ефективността от работата на пчеларите. Общата социална инвестиция в каузата възлиза на над 100 хиляди лева и цели да допринесе за опазването на пчелите в България.

Построените кошери ще се превърнат в дом за около 4 млн. пчели, които опрашват над 50 милиарда растения годишно и ще допринесат за производството на около 2 500 кг био мед.

“Радостни сме, че тази година имахме възможност да се съберем заедно на живо за юбилейното десето издание на TELUS Дни на подкрепа. Насочихме усилията си към кауза, която заслужава гласност и съпричастност. Заедно с нашите доброволци  допринесохме за опазване на биоразнообразието и равновесието в българската природа. Опазването на околната среда е един от трите основни приоритета за компанията ни, заедно с каузите свързани с образование и здравеопазване.”, сподели Кристина Иванова, директор за България и вицепрезидент „Операции“ на TELUS International за Европа.

Всички дейности се случваха с помощта на професионалните пчелари, подкрепени от компанията, които бяха ментори на доброволците по време на събитието. Те разказаха и за своето вдъхновение в професията и за предизвикателствата, пред които са изправени.

От началото на TELUS Дни на подкрепа, компанията, следвайки мотото “Даваме там, където живеем”,  над 7 хиляди служители доброволци са дарили повече от 40 000 часа доброволчески труд, като социалната инвестиция на компанията възлиза на над 1 милиона лева.

За TELUS International Bulgaria

TELUS International Bulgaria е публично търгувана компания (NYSE & TSX: TIXT) и е най-големият работодател в CX (Customer Experience) индустрията в страната с над 4000 служители. В глобален мащаб TELUS International има над 62 000 служители в 28 държави. Компанията предоставя широко портфолио от услуги - проектиране, изграждане и доставяне на дигитални услуги от следващо поколение, AI решения, клиентско обслужване и много други. Компанията е независим доставчик на изнесени услуги и не функционира като локално представителство на своите партньори.

Повече информация: https://www.telusinternational.com/locations/bulgaria