Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Панорама на спортни и физически активности в Мездра

  26.09.2022 17:30
 Панорама на спортни и физически активности в Мездра

С Панорама на спортни и физически активности завършиха събитията под наслов „Мездра, активирай се!“, организирани от Община Мездра в рамките на Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2022“.

Панорамата се проведе на градския стадион „Локомотив“. В нея се изявиха повече от 200 възпитаници на Спортен клуб по лека атлетика  „Атлет“, Железничарски клуб по художествена гимнастика „Анелия“, „Клуб на готините баби“, Общински футболен клуб „Локомотив“, Хандбален клуб „Локомотив“, Танцова формация „Keep It Real”, Dance Center Yoanna, Фолклорен танцов клуб „Винце, хорце и още нещо…“ и Център за подкрепа за личностно развитие. Те демонстрираха различни спортни и физически активности - тренировъчни упражнения, хип-хоп и народни танци, степ аеробика, зумба и др.

За финал беше разиграна томбола с множество атрактивни награди. Големите награди - велосипед и Adidas Tango Rosario, реплика на едноименната футболна топка, използвана на Световното първенство в Аржентина през 1978 г., спечелиха Християн Иванов и Иван Николов. Наградите връчи Нели Минева, заместник-кмет „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“.

Сред гостите на панорамата бяха още кметът на общината Иван Аспарухов и бившият възпитаник на ДЮШ на Локомотив - Мездра Антонио Вутов, който в момента е футболист на елитния столичен клуб Локомотив - София.

Останалите активности от програмата на „Мездра, активирай се!“, които се проведоха в рамките на Европейската седмица на мобилността (European Mobility Week) - 16-22 септември, и на Европейската седмица на спорта (European Week of Sport) - 23-30 септември, бяха велопоход от гр. Мездра до с. Долна Кремена и обратно, състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от I до VIII клас и утринна гимнастика. В четирите събития от Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2022“, която има за цел да популяризира активния начин на живот и балансираното хранене, взеха участие около 1 500 деца и възрастни.

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати