Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Специализирана операция срещу битовата престъпност

  21.09.2022 15:49
Специализирана операция срещу битовата престъпност

На 20.09.2022г., на територията на ОДМВР Враца е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюнeви изделия, алкохолни напитки без акцизен бандерол. В хода на проведените действия са разкрити извършители на престъпления, незаконно притежавано оръжие, иззето е голямо количество алкохол без акцизен бандерол, както и немаркирани дърва за огрев, засечени са водачи, шофирали под въздействието на алкохол.

В полицейския арест е задържан 47-годишен врачанин, който според данните до момента, през юли месец т.г., в заведение в областния град ,е откраднал портмонето на клиент с лични документи, 100 лева и ваучери за храна на стойност 160 лв.  При претърсване на частен дом във Враца криминалистите са иззели саксия с растение от рода на конопа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.3.Срещу 21-годишен врачанин е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал.3 от НК. При проба с дрегер станало ясно, че мъжът е шофирал под въздействието на канабис.

При проверка в два имота в селата Три кладенци  и Баница са иззети общо 7 куб.м. дърва за огрев,  без контролна горска марка.  Установен е извършител на кражба на телевизор и прожектор от частен дом в същото село. 27-годишният мъж е задържан в полицейския арест.

Непълнолетен жител на с. Тишевица е установен като извършителя на кражба на 20 лева от частен дом в селото, извършена на 10.08.2022г.

В два частни имота в село Борован са намерени  и иззети общо 2 тона дизелово гориво, предмет на извършени кражби. Образувани са досъдебни производства. На територията на РУ-Бяла Слатина, полицейски служители  и служители на Регионална дирекция по горите-гр.Берковица са открили незаконно добити дърва за огрев в осем частни имота. Иззети са общо 31 куб.метра дървен материал. Образувани са бързи полицейски производства. В частен имот в село Попица, униформените открили 230 литра алкохол без акцизен бандерол. Образувано  е бързо полицейско производство, а в имот в село Малорад -  газов пистолет и боеприпаси, преправена въздушна пушка, ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При претърсване на частен имот в гр.Мездра полицаите установили засадени 5 растения от рода на конопа, с височина от 100-160см, от които е отделена зелена листна маса -канабис. В дома е намерено допълнително количество канабис, иззети са патрони за ловно оръжие, за които собственикът на имота не притежавал разрешително за съхранение. Задържан е 33-годишният ползвател на имота. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3 и чл.354в, ал.1 от НК.

Общо 2 тона дизелово гориво, предмет на кражба, са установени в два частни имота  в село Борован.

При проверка на две къщи в село Бутан са намерени  и иззети 2 пушки и автомат. Притежателите на оръжията са задържани  в РУ Козлодуй. Образувани  са досъдебни производства.

От частен имот в с.Михайлово е иззет тютюн без акцизен бандерол, а от друг  - 121 литра алкохол без акцизен бандерол.

В рамките на проведени паралелни действия на територията на  РУ-Козлодуй са проверени 78 лица и 35 МПС. Образувани  са 2 досъдебни производства, задържани са 4 лица.

Продължава издирването на шофьор, който на 20.09.т.г. , около 12.30ч,. в района на с.Баница  блъсна с автомобила си пресичащ пътното платно  и избяга от местопроизшествието. Пострадалият бе настанен в болница. В хода на предприетите оперативни действия  служители на РУ- Бяла Слатина са установили автомобила и двамата пътника в него – на 34 и 42 години, пробата на единия е дала положителна реакция за употреба на амфетамин. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати