Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин призовава: „Остани жив! Пази живота!“

  21.09.2022 15:27
Община Видин призовава: „Остани жив! Пази живота!“

Под това мото през 2022 година преминава кампанията Дни на безопасността на ROADPOL. Тя се провежда в периода 16-22 септември, като 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Целта на инициативата, която се организира за седма година, е да се намали броят на жертвите на пътя, като се постави акцент върху индивидуалната отговорност на всеки участник в движението. За да се постигне това, е необходимо обединение на държавните и местните институции, на неправителствения сектор и на гражданското общество.

В тази връзка кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков проведе работна среща, в която участваха заместник-кметът Светослав Скорчев, началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов и експерти от общинската администрация. Бяха обсъдени конкретни мерки за подобряване на безопасността на пътя. По време на разговора видинският кмет съобщи, че  до края на годината Общината се ангажира светофарните уредби на две от най-натоварените кръстовища в град Видин да бъдат подменени с нови модерни устройства, отговарящи на всички съвременни изисквания. Ще продължат и дейностите по подновяване на хоризонталната маркировка, възстановяването на пътните знаци и поставянето на нови на местата, където това е необходимо, както и почистването на растителността покрай улиците и пътищата с цел подобряване на видимостта.

Днес, когато фокусът в цяла Европа е насочен към глобалната цел за намаляване на жертвите на пътя, кметът на Община Видин се обръща към всички видински граждани с апел да спазват правилата за движение: „Всички ние сме участници в движението и от нас зависи да опазим не само собствения си живот, но и този на останалите хора на пътя, особено на най-уязвимите – децата и възрастните хора. Нека бъдем по-отговорни и по-толерантни и с личния си пример допринесем за намаляване на броя на жертвите и пострадалите при пътни инциденти“.

21.09.2022

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати