Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Младоженци подкрепиха Творилница „Добрини“

  16.09.2022 15:29
Младоженци подкрепиха Творилница „Добрини“

Младоженци подкрепиха каузата на социално предприятие Творилница „Добрини“

В сватбения си ден семейство Антонови от Враца отправиха призив към своите гости вместо цветя да дарят средства за социално предприятие Творилница „Добрини“ – с. Челопек.

„Да имаш кауза е благородно дело и твърдо вярваме, че всеки човек трябва да подкрепя една или друга кауза. Решихме в деня на нашата сватба да подпомогнем социално предприятие Творилница „Добрини“, защото смятаме, че подкрепата на хора в неравностойно положение, които творят, е важна. Тя вдъхва надежда и осмисля техния труд“, споделят Аксиния и Владимир Антонови. Младата двойка поздрави екипа на сдружение „Книгини“ за дръзновението да създадат Творилница „Добрини“, с което дават шанс за реализация на хора от уязвими групи.

Събраната сума от дарения в рамките на сватбения им ден възлиза на 415 лв., а волята на младото семейство е средствата да бъдат предназначени за подкрепа на дейността на жените от Творилница „Добрини“, където работят жени в неравностойно положение от село Челопек. Те изработват ръчно ароматни восъчни свещи, глицеринови сапуни, картини от скандинавски мъх, рециклират хартия.

Срещата между сем. Антонови и жените от социалното предприятие във врачанското село Челопек мина изключително емоционално. Веса, Вили и Ани споделиха, че жеста на младото семейство им дава стимул да продължават да творят, означава, че те са част от тях, и им пожелаха преди всичко здраве и щастлив семеен живот.

От сдружение „Книгини“ изказват искрената си благодарност към младото семейство за подкрепата и подадената ръка към социално предприятие Творилница „Добрини“. „От сърце ви желаем да вървите рамо до рамо, един до друг, в хармония и разбирателство, да се радвате и да имате щастието с пълна къща с дечица! Вие вече сте част от нас! Давате достоен пример на бъдещите поколения!“, споделят от сдружението.

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати