Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

ВОС одобри споразумение с ефективни присъди за двама

  16.09.2022 15:18
ВОС одобри споразумение с ефективни присъди за двама

Врачанският окръжен съд днес одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на Е. Е. и на М. М., и наложи на обвиняемите ефективни наказания „лишаване от свобода“. Двамата са се признали за виновни в това, че на 18.12.2016 г., от парка в с. Хайредин са отвлекли В. Т., като са го транспортирали принудително с лек автомобил "Шевролет Матиз" до язовир "Ботево", в землището на с. Ботево, общ. Хайредин, след което в землището на с. Хайредин, местността "Крешката", като деянието е извършено от двамата и по особено мъчителен начин за В. Т., нанасяйки му побой и влачейки го по земен път със същия автомобил и причинявайки му кръвонасядане на клепачите на двете очи и двете скули със счупване на носни кости и кръвотечение от носа, отоци в окосмената част на главата, кръвонасядания на двата горни крайника, охлузвания дясно поясно на двете колена, и по опасен за здравето на пострадалия начин, нанасяйки му побой и причинявайки му изразен мозъчен оток със степенно разстройство на съзнанието, следствие на травматични увреждания в областта на главата и оставайки пострадалия на продължителен престой на открито, мокър, в безпомощно състояние, вързан за лекия автомобил, при температура на въздуха 0 градуса, което е довело до хипотермия и хипотомия на В. Т..

С одобреното споразумение, за това престъпление на Е. Е. е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години и 1 месец, което той ще трябва да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Наложеното ефективно наказание на М. М. за същото престъпление е 4 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.

Претенциите на В. Т. за компенсиране на претърпени от него имуществени и неимуществени вреди, лихви, пропуснати ползи и разноски, включително адвокатски хонорар, са репарирани (възстановени) изцяло в искания от пострадалия размер с извънсъдебно споразумение между него и двамата обвиняеми.

Е. Е. и М. М. ще платят и направените разноски по делото.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно, не подлежи на обжалване и протест, и има последиците на влязла в сила присъда.

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати