Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Областният управител беше гост в СУ „Христо Ботев“ – гр. Враца

  15.09.2022 18:30
 Областният управител беше гост  в СУ „Христо Ботев“ – гр. Враца

 Областният управител беше гост на откриването на новата учебна година в СУ „Христо Ботев“ – гр. Враца

 Областният управител  Георги Митов участва в тържественото откриване на новата учебна година в гимназия „Христо Ботев“, град Враца. С химна на Република България и с тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужен от отец Аспарух, бе известено началото на учебната  2022/2023 година.

    В приветствието си областният управител се обърна към ръководството и педагогическия колектив на училището с думи на уважение за труда и професионализма, които влагат във всекидневната си работа. Той изрази своята благодарност и признателност към учителите, които умело водят децата по пътя на просвещението и които заедно с родителите  носят огромната отговорност да възпитат децата в  любов към знанието, любов към труда и любов към човека.

    Към учениците той отправи призив да бъдат себе си във всяка една ситуация в училище, да бъдат  мобилизирани и да  търсят решения на проблеми и предизвикателства.

    „Намерете време да четете, да спортувате, да рисувате, да танцувате, да пишете стихове или да изучавате звездите и океаните… Развийте таланта си и стимулирайте любопитството си.“, каза още в словото си областният управител.

    Той пожела на всички  вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение през новата учебна година.

    От името на областния управител поздравителни адреси по случай  първия учебен ден бяха връчени на директорите на всички учебни заведения в областта.

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати