Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“ – Мездра

  15.09.2022 18:21
Новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“ – Мездра

Близо 350 ученици ще се обучават и възпитават през новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“ – Мездра

Новата учебна 2022/2023 година в най-голямото основно училище в община Мездра - градското ОУ „Христо Ботев“, беше официално открита с празнична музикално-литературна програма, изнесена от възпитаници на учебното заведение. Водосвет за здраве и за успех в учението отслужи Негово Преосвещенство Константийския епископ Михаил (Диловски), викарий на Ловчанския митрополит Гавриил.

По случай откриването на учебната година приветствия към учениците, учителите и родителите отправиха директорът на училището Иван Иванчев и инж. Димитър Павлов, родител на първокласник. Сред гостите на тържеството бяха още Елена Нанова - началник на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра, Петя Петкова - председател на Обществения съвет към ОУ „Христо Ботев“, както и бивши преподаватели в училището.

Директорът на учебното заведение награди четвъртокласниците Даниел Коловски, Лидия Пешева и Матео Кирков, представили достойно училището в IX Международен турнир „Математика без граници“, финалът на който се проведе в началото на м. юли в Несебър.

По традиция първият школски звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от техните класни ръководители Таня Йоловска, Росица Лакова и Калинка Иванова.

През учебната 2022/2023 г. в ОУ „Христо Ботев“ - Мездра ще се обучават 347 ученици, разпределени в 17 паралелки от I до VII клас, информира заместник-директорът по учебната дейност Цветомира Илиева. Първолаците са 58, като в първи клас са формирани три паралелки. 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати