Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Тържествено откриха новата учебна година в ППМГ – Враца

  15.09.2022 17:33
Тържествено откриха новата учебна година в ППМГ – Враца

Тържествено откриха новата учебна година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Гости на церемонията бяха кметът на Враца Калин Каменов, Цветелина Гергова – старши експерт по математика към РУО – Враца, Димитър Динков – общински съветник, Адриана Цекова – председател на Обществения съвет, Вероника Бозова – председател на Училищното настоятелство. Водосвет за здраве и благополучие на ученици и учители отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий.

В своето приветствие директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, подчерта, че 15 септември е символ на почитта и уважението на българина към образованието. Тя изрази оптимизъм, че учебната година, която започва ще бъде изпълнена с нови постижения и припомни заетите призови места през изминалата година на НВО в седми и десети клас, както и на държавните зрелостни изпити. На новите ученици директорът пожела отлични успехи, да почитат традициите на училището си, да обичат и уважават учителите си и да множат успехите си. На всички ученици и учители г-жа Василева пожела успешна и ползотворна учебна година.

В приветствието си кметът Калин Каменов се обърна към учениците с пожелание да бъдат жадни за знания и да надграждат постигнатото, както и да се стараят да бъдат толкова добри, че един ден учителите им да се гордеят с тях.

Тържеството продължи с официалното връчване на отличия „Ученик на годината по предмети за постигнати високи резултати на национални олимпиади и състезания през изминалата учебна година. Наградите бяха връчени от Цветелина Гергова – старши експерт по математика към РУО – Враца.

Ученик на годината по биология е Биляна Герчева, по физика – Таня Петкова, по астрономия – Дарин Димитров, по български език и литература – Цветислава Петьова, по история и цивилизация – Александра Димитрова, по география и икономика – Илиас Папакостопулос, по информационни технологии – Мирослав Димитров. Ученик на годината в професионално направление „Програмиране“ получи Ивайло Гергогиев. За отлични успехи в областта на изкуствата бе отличена Рая Станчева, по чужди езици – Николета Николова, по математика – Валери Ташев, а по физическо възпитание – Самуил Кулев. Грамота получи и групата по туризъм към гимназията.

Специално отличие – плакет „Ученик на годината“ за цялостно представяне през учебната 2021/2022 година получи Стивън Василев. 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати