Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем

  13.09.2022 14:04
Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем

Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за побой и закана с убийство, извършени при условията на домашно насилие

Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Г. (на 51 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият Г.Г. е осъждан.

От около 9 години живеел на съпружески начала с И.И. в гр. Монтана. Мъжът често употребявал алкохол, вследствие на което ставал раздразнителен и избухлив. Това водело до проблеми между двамата. По време на скандали Г.Г. проявявал агресия, отправял закани срещу живота и здравето на И.И. Стигало се до физическа саморазправа и малтретиране на жената с причиняване на различен вид увреждания.

Пострадалата многократно подавала сигнали за случващото се.

На 20.05.2022 г. Г.Г. се ядосал от липсата на пари у И.И., с които да закупи алкохол. Обиждал я, употребявал цинични думи по неин адрес. Нанесъл удари с брадва, дървена лопата, корниз и с крака по тялото й. Отправил й закани с убийство, след което оставил пострадалата в тежко физическо и психическо състояние.

Жената не била в състояние да потърси помощ. Три дни по-късно успяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали до дома майка й. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение и оперирана по спешност.

От заключението на извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.И. е била причинена средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Престъпленията, за които е обвинен Г.Г., са извършени в условията на домашно насилие. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в съда.

 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати