Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Именити музиканти гостуват на Симфониета-Враца

  12.09.2022 18:10
Именити музиканти гостуват на Симфониета-Враца

Именити музиканти гостуват на Симфониета-Враца в концерта „Мостове, континенти, епохи“ на 15-ти септември от 19.00ч.

За първи път във Враца, започва продажбата на абонаментни карти за есенния полусезон на оркестъра.

Симфониета-Враца кани всички почитатели на касата в Градския билетен център („Гъбката” до хотел „Хемус“) да се запознаят с новите абонаментни предложения, които институцията въвежда за първи път в града, специално за своите почитатели. Абонаментната карта е на цена 30лв. и включва:  

1. Отстъпка - 20% от цената на билетите за всеки концерт през сезон Есен-Зима 2022; 2.Запазено място в залата (потвърждава се до деня преди концерта); 3. Книжка с програмата на Симфониета-Враца до края на м. Декември 2022, със снимки и информация за гостуващите солисти, диригенти и подробна програмата за всеки от концертите.

По този начин, почитателите на класическата музика ще имат възможност да планират и да не пропускат интригуващи концерти, като изберат своето място в залата, да чуят любими или нови произведения, и солисти, от разнообразната програма, която Симфониета-Враца е подготвила през новия си творчески сезон.

Първият концерт, включен в абонамента е „Мостове! Континенти и епохи“ на 15 Септември от 19.00ч. в Градската концертна зала.

Специално за концерта, във Враца пристигат солистите: Ханна Чо (пиано), Кристал Цимерман (мецосопран) и диригента Никълъс Карлсън.

В програмата ще чуем великолепни произведения за пиано, глас и оркестър: Я. Сибелиус – сюита „Карелия“, С. Барбър – „Knoxville: Summer of 1915“; Р. Хан - L’enamourée, A Chlorisм Ш. Гуно – ария "Faites-lui mes aveux" из операта „Фауст“; В. Стенхамар – Концерт за пиано и оркeстър № 2;

Билети на касата в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060.

Хекьонг Ханна Чо (Пиано)

Южнокорейската пианистка Хана Чо e солист и преподавател, член на жури в редица музикални конкурси. Участва в множество концерти в родната си страна, както и в България, Япония, и САЩ. Свири в престижни зали по света, сред които Карнеги Хол, Ню Йорк, както и с различни оркестри - Камерен оркестър „Олимпия“ с диригент Никълъс Карлсън, Симфоничният оркестър на Видин, Академичният оркестър на НМА „П.Владигеров“ и др.

Лауреат е на конкурси по пиано, сред които: Международният конкурс American Protégé 2015, American Prize Competition 2013 и 2020, Конкурсът на Корейската музикална асоциация и др.

Хана Чо завършва бакалавърска степен по пиано в Универтитета Dong-A, Южна Корея. Продължава образованието си в България с магистърска степен в НМА „П. Владигеров " при проф. Антон Диков, Елена Дикова и Даниела Дикова.

Понастоящем, концертира активно с класическия формат „Forza La Femme“, където е член-основател. Наскоро, тя завърши първото си сезонно, концертно турне в много градове в Южна Корея като член на „Piano Duo Amabile“.

Хана Чо работи като преподавател по пиано в Университета Сейнт Мартин в Лейси, Вашингтон, както и в собствената си музикална студия.

Мецосопраното Кристъл Цимерман завършва Тексаския университет с магистърска степен по музикално и вокално изкуство под ръководството на уважаваните професори - Джон Гилас, Кати Макнийл, Карл Дент и Джералд Долтър.

От лятото на 2004-та Цимерман живее в Pacific Northwest, САЩ. Участвала е в редица оперни спектакли, оратории, рецитали и мюзикъли, сред които: „Вълшебната флейта“,  „Too Many Sopranos“, „Into The Woods“, „Малка нощна музика“. Участвала е в спектакли на Opera Pacifica, Olympia Chamber Orchestra и SOGO, солист в оратории и хорови произведения.

Освен, че дирижира хора “Summer Sing”, мецосопраното осъществява и своя режисьорски дебют в „Old Maid and The Thief“ и е музикален директор на продукцията на SMU „Once Upon A Mattress“. Понастоящем, работи като директор „Вокална музика“ в Университета Сейнт Мартин в Лейси, Вашингтон и ръководи частно студио. Участва в продукция под ръководството на John Rutter в прочутата „Карнеги Хол“. Гастролира в Западен Тексас и Ню Мексико с формацията „Broadway Babies“. Основател и член е на класическата музикална формация „Forza la Femme“, с които напоследък осъществява редица професионални ангажименти.

Никълъс Карлсън е диригент, органист и пианист от Линдсборг, Канзас. Музикален ръководител и диригент на Камерен оркестър „Олимпия“ и Директор по музикалните въпроси на „The Lutheran Church of The Good Shepherd“ в Olympia, Вашингтон. Понастоящем работи като помощник преподавател и корепетитор в Университета Сент Мартин, Lacey, WA. През 2018 Карлсън дирижира операта „Риналдо“ от Г.Ф.Хендел с Chicago Summer Opera. 

Музикалното си образование като органист получава с бакалавърска степен в Бетъни колидж в родния Линсборн, КС, при д-р Мелъди Стрийд. През 2016-та завършва с магистърска степен по оркестрово дирижиране Wichita State University при д-р Mark Laycock. По време на своето обучение Никълъс Карлсон е музикален ръководител на J.P. Rameau's Les Indes Galantes, съвместна продукция на оперния и танцов департамент в същия университет. Усъвършенства уменията си в майсторските класове на Dianne Wittry, Anna Edwards и Roupen Shakarian.

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати