Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Близо 200 търговци от цялата страна ще участват във Врачанския есенен панаир

  09.09.2022 13:50
Близо 200 търговци от цялата страна ще участват във Врачанския есенен панаир

Поради големия интерес към събитието – ще има и съпътстваща програма

В 133-то издание на Традиционния есенен панаир във Враца ще участват близо 200 търговци от над 25 града в страната. В изложението на български стоки се включват производители на екологични продукти, както и десетки занаятчии. Любителите на изкуствата ще имат възможност да разгледат бродирани народни носии, реплики на старинни накити, ръчно изтъкани изделия, сувенири от ковано желязо, дърворезба и много други.

По време на панаира ще се проведе и Фермерски пазар, на който ще се предлагат разнообразни натурални продукти и традиционни български ястия.

Поради големия интерес към поредното издание на есенния панаир, освен вечерните концерти, Община Враца организира и съпътстваща програма.

През четирите панаирни дни, екипът на Младежки център - Враца / Youth Center - Vratsa е подготвил игрите „Да се забавляваме заедно“ и „Мистериозната кутия“, като за участниците са предвидени много награди и изненади. Събитията ще се провеждат от 14-18 септември, от 17:30 до 18:30 часа на шатрата на Младежкия център.

На 16 септември, от 18:30 часа на панаирната ще се състои надяждане с люти чушки, организирано от „Лютата ферма“ – Варна.

На 17 септември, клуб „Monstribe” Младежки дом - Враца ще организира за посетителите на панаира демонстрации по брейк. Началото е от 10:30 часа, на панаирната сцена. Програмата за деня ще продължи с концерт и хоротека, с участието на Представителен танцов ансамбъл „Хемус“.

Кулминацията на празничната програма е на 18 септември, когато от 10:30 часа ще се проведе „Училище за танци“ – латино, зумба, бели денс и канго джъмбс. Непосредствено след това стартира концертът на танцов състав „Вратица“ при Народно читалище “Развитие-1869”.

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати