Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

„Продължаваме Промяната” откри кампанията си във Враца

  07.09.2022 21:32
„Продължаваме Промяната” откри кампанията си във Враца

„Продължаваме Промяната” откри кампанията си във Враца  пред читалище “Развитие”. Кандидатите от листата за Врачанска област, заедно с Кирил Петков представиха приоритетите на партията пред гражданите на Враца.

„Искаме да изградим една България, в която да живеем спокойно и да сме горди, че сме българи.” Това обяви във Враца по време на срещата си с граждани водачът на листата „Продължаваме Промяната“ за Врачански избирателен район Деница Симеонова.

Създаването на Северозападен университет във Враца е приоритет за Продължаваме Промяната. На събитието присъства министърът на образованието от кабинета Петков акад. Николай Денков.

Акад. Денков заедно с водачът на листата за област Враца Деница Симеонова и кандидат-депутатът Кирил Кунгалов посетиха  "Ученическото градче" във Враца, който може да се превърне в чудесна база за многопрофилен университет. Място, на което младите хора ще могат да получат необходимото образование и възможността да останат и се развиват в региона!

“Има един регион в България, в който има огромен дефицит на висше образование и това е Северозападния. Без необходимите специалисти няма как да се развие. За мен това е кауза! Да развием един истински университет във Враца, който да подготвя учители, инженери, икономисти, аграрни специалисти, информатиците, от които регионът има нужда." - заяви акад. Денков . "Гледката в Ученическото градче  бе потресаваща. Всичко е потънало в разруха. Това още повече ме мотивира да съдействам с всичко възможно за разкриването на университет с перспективни специалности във Враца", сподели министър Денков.                                                              

"Това е едно символно място - бившето Ученическо градче на Враца. Искаме да създадем нов кампус, в който да се обучават младите хора, които да остават в региона и да развиват бизнес тук. Направихме първите стъпки, подкрепете ни, за да си довършим работата!" - Деница Симеонова.

„Продължаваме промяната” е № 9 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати