Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

„Холсим“ отваря врати за жителите на гр. Враца и близките села

  05.09.2022 15:46
„Холсим“ отваря врати за жителите на гр. Враца и близките села

„Холсим“ отваря врати за жителите на гр. Враца и близките села с информационен ден в завода

Производителят на цимент, инертни материали и бетон „Холсим България“ АД кани жителите на град Враца и селата Бели извор, Лиляче и Власатица на информационен ден на отворените врати на 17-ти септември 2022 г. между 11:00 и 15:00 ч. в завода на компанията в с.Бели извор, обл.Враца.

Инициативата е наречена „Холсим и приятели – Ден на отворените врати“ и цели да запознае гостите с дейността на дружеството в България и с интересни факти около производството на цимент и приноса на индустрията към кръговата икономика на страната. Гостите на събитието ще имат възможност да разгледат завода на специална обиколка с влакче, както и да посетят поредица информационни кътове, посветени на теми от дейността на завода. По-любознателните ще могат да се включат в игри и викторини с награди, а за най-малките посетители екипът на „Холсим“ е предвидил забавен детски кът.

„С този първи по рода си „Ден на отворените врати“ целим да поставим началото на редовни срещи с местната общественост и да направим взаимоотношенията си с тях по-близки и ползотворни. Нашите гости ще имат възможност да изкарат един приятен и интересен съботен ден и да си тръгнат обогатени с много любопитна и полезна информация“ коментира Росен Папазов, Изпълнителен директор на „Холсим България“ АД.

За улеснение на гостите „Холсим“ организира транспорт до завода и обратно. Автобусите тръгват от автогарата в гр. Враца в периода 10:30 – 12:00 часа при запълване на местата, а за Лиляче и Власатица - от централния площад на селата в същия часови диапазон. Връщането е между 13:00 и 15:00 ч.

За участие в събитието е необходима регистрация, съобщават от компанията. Желаещите могат да направят това на www.holcim.bg, къдете е поместен линк към бланката за регистрация или на тел. 092 679 450 между 10:00 и 16:00 ч. в работни дни.

За циментовия завод в село Бели извор:

Циментовият завод в Бели извор започва работа през далечната 1960-та година. През 1997 г. е закупен от швейцарската компания „Холсим“, а днес с гордост се нарежда сред 10-те най-добри завода на Групата Холсим в Европа по показатели като енергийна ефективност и принос  към устойчивото развитие. За своите над 60 години дейност заводът в Бели извор се утвърди като водещ производител на висококачествен цимент, добър работодател и корпоративен гражданин със сериозен принос за развитието на град Враца и околните села.