Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  05.09.2022 13:59
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 04.09.22г. в 00.05ч. е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че около 23.50 ч. на 03.09.22 г. в гр.Враца Н.Л. използвайки сила /удар в лицето/ му отнел от владението мъжко черно кожено портмоне с намиращите се в него лична карта, шофьорска книжка и сумата от 700 лв. По случая в РУ-Враца е образувано досъдебно производство.

От проведените ОИМ /преглед на охранителни камери и беседи с лица/ и ПСД се установи, че заявеното от тъжителя не отговаря на истината. Установено е, че същия се е самонаранил като е паднал вследствие на злоупотреба с алкохол. Заявените за отнети вещи и паричната сума от 300 лева са установени в дом в кв. „Кулата“ собственост и обитаван от тъжителя.

На 04.09.22г. в 23.20ч. в гр.Враца екип на РУ-Враца спират за проверка л.а. „Рено“ Еспейс управляван от 48г. мъж от гр.Враца. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер уреда е отчел положителна проба над 1.2 промила. Съставен е Акт по ЗДвП и е издаден талон за медицинско изследване. Водача е съпроводен до ЦСМП-Враца, където не е дал кръв за лабораторен анализ. Същия е задържан  в РУ-Враца. По случая в РУ-Враца е образувано бързо производство.

На 04.09.2022г., около 14:30 часа е поискано съдействие от Ст. Лесничей при ДГС-Оряхово, който съобщава за незаконна сеч в землището на гр. Козлодуй, на брега на р. Дунав.На място е изпратен екип  на РУ-Козлодуй. При пристигането си съвместно със служителите на ДГС-Оряхово установяват две лица на 24 и 39г. от гр. Козлодуй, които са извършили незаконна сеч на 4,5 кубически метра пространствени дърва за огрев, без да притежават редовно писмено разрешително. Същите са задържани за срок до 24 часа в РУ-Козлодуй. По случая в РУ Козлодуй е образувано досъдебно производство.

 

На 04.09.2022г., около 18:45 часа екип  на РУ-Козлодуй, при обход в гр. Козлодуй, извършват проверка на л.а. „Ауди А-4“, без поставени рег. табели управляван от 39г. мъж от гр. Козлодуй. По време на проверката е извършена справка по номер на рама, от която се установи, че автомобила не е регистриран по надлежният ред. По случая в РУ Козлодуй е образувано бързо производство.

 

 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати