Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Куклен театър зарадва малчуганите във Видин

  03.09.2022 17:46
Куклен театър зарадва малчуганите във Видин

Представлението „Еко вълшебници“ зарадва малчуганите в началото на втория ден на международния фестивал. Десетките малки зрители се забавляваха с образователно-развлекателния спектакъл на Държавен куклен театър – Видин, но и научиха важни уроци за здравословното хранене и за активния и екологосъобразен начин на живот. Сред публиката бе и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

Инициативите за деца в рамките на фестивалната програма продължиха с хоротека. В нея малките любители на фолклора имаха възможност да научат стъпките на някои от най-популярните български народни хора.

Голям е интересът сред жителите и гостите на Видин и към базара, който е подреден на централната алея в Крайдунавския парк. В изложбените площи производители и занаятчии предлагат своята продукция – ръчно изработени свещи, бижута, дърворезба, керамика, природни мехлеми, дрехи с фолклорни мотиви, фермерски продукти (кашкавал, сирене, колбаси) и др.

Програмата на МФФ „Синия Дунав“  продължава с изяви на самодейни състави. На сцената на Художествената галерия ще излязат изпълнителите от Танцов състав „Фалмис“ – Унгария. От 20:00 ч. за видинската публика ще пее младият талант Валентин Велчев. Кулминацията на вечерта ще е концерт-спектакълът на Ансамбъл „Българе“, със солист Албена Вескова, който ще започне в 21:00 ч.

03.09.2022

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати