Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин се включва в „Нощ на литературата“ 2022

  02.09.2022 15:37
Община Видин се включва в „Нощ на литературата“ 2022

На 7-ми септември Видин става част от тазгодишното издание на международния литературен формат „Нощ на литературата“, в което познати сред обществеността личности четат откъси от съвременна европейска поезия и проза. Целта на инициативата е да даде възможност на публиката да се наслади на красотата на европейската литература и да помогне на читателите за пореден път да открият своя нов любим писател.

Определени са три места във Видин, където почитателите на книгите ще могат да се докоснат до три избрани произведения. На сцената при БиблиоПощата в Крайдунавския парк директорът на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ Десислава Иванова ще чете откъси от книгата за деца „Хиляди чудеса“ на италианския писател Джеронимо Стилтън. Викторина с много награди очаква малките почитатели на художествената литература. В Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Заемна за възрастни, журналистът и телевизионен водещ Александър Русев ще прочете подбрани откъси от книгите „Игра за всяка възраст“ на румънския автор Клаудиу Флориан и „Пазарен ден“ на унгарския писател Пал Завада. Същите две книги ще бъдат представени и на третата локация – музей „Кръстата казарма“, от директора на Регионалния исторически музей Христина Кирилова.

„Нощ на литературата“ се провежда по едно и също време в различни европейски градове, като началото е 18:00 ч. В България се четат откъси от европейска литература, публикувана след 2000 г. и издадена на български език. Във Видин събитието се организира от Общината, със съдействието на РБ „Михалаки Георгиев“ и Регионалния исторически музей.

2.09.2022

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати