Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  31.08.2022 14:08
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 30.08.22г. в 09.15ч. гр.Враца екип на ППД при РУ-Враца спират за проверка мотопед Експлорер спин без рег.табела управляван от неправоспособния водач  /56г/ от гр.Враца. При извършената справка се установи, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред.  По случая в РУ-Враца е образувано БП.

На 31.08.2022г. в 02.05ч. в гр.Враца, авто-патрул спират за проверка л.а. Пежо 206 управляван от /22г/ от с.Три Кладенци. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер 7510 уреда е отчел под 1.2 промила в издишания въздух и показана на водача. На водача е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП Враца, където не е дал кръв за лабораторно изследване.

На 30.08.2022г. в 21.40ч в гр. Мездра от служители на РУ Мездра е спрян за проверка л. а. „Ауди А4“ собственост и управляван от /20г/, жив. в гр. Мездра, криминално не проявен и не осъждан. Водача на автомобила е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Дръг тест 5000“, който отчете положителна проба.

 На водача са съставени АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване като е съпроводен до ФСМП Мездра, където е  дал кръв и урина за лабораторен анализ. Водача е задържан в РУ Мездра за срок до 24 часа. По случая в РУ Мездра е образувано БПП.

На 30.08.2022г. около 14:10ч. на гл. път Е-79 с посока на движение от гр. Ботевград към гр. Враца става ПТП като т. а-л. Фолксваген Кади управляван от /58г/ от гр. Мездра, отклонява вниманието в следствие на което навлиза частично в лентата за насрещно движение и се блъска странично в задната част (полуремарке) на движещия се в обратна посока влекач Волво в състав с полуремарке с водач от с. Левуново и реализира ПТП с материални щети.           Убити– няма. Водача на а-л Фолксваген е настанен за наблюдение в ХО при МБАЛ ,,Христо Ботев“ гр. Мездра без наранявания с комоцио. Щети по МПС: 2 000 лв.  Щети извън МПС: Няма.

Причини:  Отклонение на вниманието от страна на водача на л-а Фолксваген.     Водачите са изпробвани за употреба на алкохол – пробите са отрицателни.     Съставен е АУАН и протокол за ПТП.
 

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати