Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Атанас Зафиров: Искаме доверие, за да довършим започнатото

  29.08.2022 23:17
Атанас Зафиров: Искаме доверие, за да довършим започнатото

„На изборите на 2-ри октомври искаме доверие от гражданите, за да довършим започнатото.  Само за седем месеца в управлението на държавата БСП направи повече, отколкото за 10 години в опозиция.”

Това заяви на пресконференция във Враца Атанас Зафиров – водач на листата на  БСП за България за Врачанска област. Той посочи, че БСП е била социалният стълб в управленската коалиция. Зафиров  изброи направеното в социалната сфера – безплатни детски градини,  подпомагане на младите семейства с деца, увеличение стойността на ваучерите за храна на работници, увеличение на минималната работна заплата и пенсиите, както и заложената индексация на пенсиите от 1-ви октомври 2022 г., подпомагане на земеделските производители и др.

В едно бъдеще управление БСП ще иска преговори с „Газпром” за доставка на по-евтин газ - в интерес на българската икономика, която формира 72% от брутният вътрешен продукт. БСП предвижда разширяване на обема на енергийните помощи, както и замразяване цените на газа. В областта на здравеопазването се иска премахване на пазарния принцип в болниците, както и безплатни лекарства на децата до 14 годишна възраст.

„Ще водим позитивна и разумна кампания в диалог с хората, ще представим постигнатото в последните месеци и се надяваме на добри резултати в област Враца”, каза още Атанас Зафиров.

„Трябва да привлечем жените да се доверят на БСП, защото с нашата социална политика ние можем да помогнем на тези, които имат нужда от помощ. БСП наистина е социалният стълб на управлението”, добави кандидатът за народен представител Таня Найденова.

Председателят на Предизборния щаб на БСП във Враца Евгений Белий представи листата на кандидатите за народни представители. Всички в листата са образовани и авторитетни хора, доказани експерти в своите области.

Ето кои са те - Атанас Зафиров; Радка Тошева; д-р Митка Лечева; Таня Найденова; Маргарит Тасков; Анелия Исмаил; Ивайло Иванов; Вълчо Златанов; д-р Николай Баев; Цветелина Петрова.

В срещата участва и Цветан Миньовски- областен председател на партия “Движение за социален хуманизъм”, която е част от Коалиция "БСП за България"

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати